— Context van je Gameplan —

In 3 stappen
inzicht in de context
van je bedrijf

Duidelijk en eenvoudig

Weet wat er speelt

Perfect inzicht is de
basis voor succes

Voel jij als ondernemer dat iets het behalen van je doelen in de weg staat? Past je succesvolle strategie van gisteren niet meer bij de markt van vandaag? Mis je het overzicht van wat écht belangrijk is voor je bedrijf? Mogelijk zit het probleem van jouw groeiend bedrijf in de context waarin je organisatie zich bevindt.

Inzicht in de context van je organisatie is van essentieel belang. Bedrijven die exact weten wat speelt en wat belangrijk is voor de organisatie presteren beter dan bedrijven die dit niet weten. Alleen met perfect inzicht in de context formuleer je een heldere missie en visie en stel je een duidelijke strategie op voor je organisatie.

Ken jij de context van je bedrijf?

Wil jij weten welke ontwikkelingen invloed hebben op je bedrijf? Hoe je zicht houdt op wat je stakeholders verwachten? Ontdek hoe je met Organisatie Gameplan®, hét succesvolle online business programma, de context duidelijk in kaart brengt en via een SWOT-model en een confrontatiematrix eenvoudig vertaalt naar de belangrijkste strategische opties voor je bedrijf. Inzicht in de context gebruik je samen met je missie en visie om je strategische doelen te bepalen. Op deze pagina nemen we met jou de eerste drie stappen door voor je contextanalyse.

mensen-overleg-inzicht-in-context-bedrijf-bepalen-organisatie-gameplan

ONTDEK IN 10 MINUTEN JOUW GROEIKANSEN

500+ ondernemers gingen je voor

Waarom is inzicht in de context van je organisatie belangrijk?​

De eerste fase van de werkwijze van het Organisatie Gameplan is de analyse van de context van je onderneming. De context van je organisatie is de omgeving waarin je bedrijf opereert. Wat gebeurt er nu binnen en vooral buiten de organisatie? Wat zijn de ontwikkelingen die binnenkort van invloed kunnen zijn op de onderneming? En wat zijn de behoeften en verwachtingen van de stakeholders van je bedrijf? Dit inzicht is een essentieel onderdeel van je Gameplan.

Met perfect inzicht in de context en je strategische opties kun jij als ondernemer samen met je mensen de juiste missie, visie en strategie (her)formuleren. Als bedrijf ben je zo optimaal voorbereid om continu de kansen maximaal te benutten en de risico’s zo goed mogelijk af te dekken.

De contextanalyse in het Gameplan bestaat uit de Omgevingsanalyse, SWOT en Confrontatiematrix. In je Gameplan behandel je uitgebreid deze drie stappen. Met de nieuwe inzichten ga je direct aan de slag voor het formuleren van je missie, visie en strategie.

1. Omgevingsanalyse

In de omgevingsanalyse benoem je de factoren die - wel of niet beïnvloedbaar - belangrijk zijn voor je bedrijf.

Ontwikkelingen
Noteer de interne en externe ontwikkelingen die belangrijk zijn voor je organisatie. Denk aan juridische of aan technologische ontwikkelingen, of ontwikkelingen die te maken hebben met de concurrentie of met trends in de markt en de samenleving.

Stakeholdersverwachtingen
Breng de behoeften en verwachtingen van de stakeholders van je bedrijf in kaart. Denk aan de verschillende belanghebbenden van je organisatie zoals klanten, opdrachtgevers, aandeelhouders, medewerkers, samenwerkingspartners en leveranciers.

2. SWOT

In het SWOT-model breng je sterkten (strengths), zwakten (weaknesses), kansen (opportunities) en bedreigingen (threats) in kaart.

Inzicht omgevingsanalyse
Vertaal de externe ontwikkelingen naar maximaal 5 kansen en 5 bedreigingen en de interne ontwikkelingen naar maximaal 5 sterkten en 5 zwakten.

Organisatie Gameplan

Business coaching voor ambitieuze ondernemers

Je wilt jouw strategie echt scherp en levend houden. Je neemt je eindelijk voor om meer ‘aan’ dan ‘in’ je bedrijf te werken. Je wilt meer grip op groei krijgen en weer met veel plezier ondernemen. Wat is nu de volgende stap voor jou en je organisatie? Tientallen ambitieuze ondernemers kiezen voor Organisatie Gameplan.

Ontwikkel in een half jaar je strategie, je dienstverlening en de voorwaarden voor persoonlijke groei en zakelijk succes

Zet vandaag de volgende stap. Neem contact op of doe eerst de Organisatie Scan (10 min).

3. Confrontatiematrix

In de confrontatiematrix beoordeel je de voor jouw organisatie belangrijke ontwikkelingen op impact en prioriteit.

Strategische opties
Verbind uit de SWOT-analyse elke sterkte en elke zwakte met elke kans en elke bedreiging. Een kans kan worden benut door gebruik te maken van een sterkte. Een bedreiging kan nog eens versterkt worden door een zwakte. Zo is het zeker dat geen enkele mogelijkheid over het hoofd wordt gezien en krijg je scherp zicht op je strategische opties.

Zet vandaag de eerste stap naar zakelijk en persoonlijk succes

Wil je weten hoe je meer grip op groei krijgt en weer met plezier gaat ondernemen? Doe de Organisatie Scan. Ontdek hoe perfect inzicht in de context van je organisatie samen met je missie, visie en strategie je daarbij gaat helpen.

DOE DE GRATIS ORGANISATIE SCAN

Speciaal voor jou als ambitieuze ondernemer die voelt dat nu het moment is voor verandering. Dat het tijd is voor meer grip op groei. De Organisatie Scan brengt de belangrijkste knelpunten en groeimogelijkheden in kaart en geeft antwoorden:

Ontdek in 10 minuten jouw groeikansen:

500+ ondernemers gingen je voor

INSPIRATIE VOOR EN DOOR ONDERNEMERS

Wat zeggen ondernemers over Gameplan

Ontmoet je business coaches

Ronald Hanselaar. Ondernemer, business coach en adviseur.

Ronald Hanselaar

“Hi, ik ben Ronald. Sinds 2006 help ik als business coach ondernemers als jij de volgende stap te zetten met de groei van jouw onderneming. Met effectieve leiderschapstraining en ons succesvolle online traject ‘Organisatie Gameplan’ werk ik samen met jou naar je doelen toe.”

Geert van Heijningen

“Hallo, ik ben Geert. Na 15 jaar management en projecten bij ABN AMRO heb ik in verschillende rollen in veel branches en sectoren organisaties geadviseerd en doorgelicht. Met Organisatie Gameplan hoop ik ook jouw organisatie naar een hoger plan te mogen tillen.”

Geert van Heijningen - Business coach - Organisatie Gameplan

Geert van Heijningen. Ondernemer,
business coach en adviseur.

Word ook een succesvol leider en ondernemer

Stap voor stap

Video afspelen over Ronald-Hanselaar-business-coach-organisatie-gameplan-mkb-bedrijfscoach